Biela vrana reaguje na zatiahnutie ocenenia do volebnej kampane

12. február 2016

Prekáža nám systémové a opakované využívanie ocenenia a jeho značky stranou Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti v predvolebnej kampani a reklame.

Pozitívnych príkladov odvahy a zásadovosti je na Slovensku málo. Nie sme prekvapení, že nositelia ocenenia Biela vrana sú pozývaní do politiky. Mnohí z nich zažili neprávosti a chceli by ich aktívne napraviť. Plne rešpektujeme ich osobnú slobodnú voľbu. Podobné príklady zrejme uvidíme aj v budúcnosti. Preto chceme zdôrazniť, že ocenenie Biela vrana je nestranícke a nezávislé občianske ocenenie, ktoré sa nespája so žiadnou politickou stranou a plánuje takým aj ostať.

Prekáža nám systémové a opakované využívanie ocenenia a jeho značky stranou Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti v predvolebnej kampani a reklame. Spája to nestranícke ocenenie s konkrétnou stranou a mnohí ľudia by ho mohli pochopiť aj ako podporu ocenenia a organizátorov konkrétnemu kandidátovi či strane. Poškodzuje to vnímanie i charakter ocenenia.

Vyzývame preto kandidátov OľaNO ako aj samotnú politickú stranu, aby prestala značku Biela vrana používať vo svojej aktívnej skupinovej komunikácii a opakovane sa prepájať s ocenením. Premiéra Roberta Fica žiadame, aby nezaťahoval ocenenie a jeho značku do straníckych bojov v predvolebnej kampani a nepoškodzoval tak jeho nezávislosť.

Scrolltotop-sk